תחילת דרכו של היישוב להבים היתה בשנת 1982. המועצה האזורית בני שמעון ומנהל מקרקעי ישראל יזמו הקמתו של יישוב בשם "גבעת להב", במקום שתוכנן לשמש כאתר פסולת. הכוונה היתה להקים ביישוב כ-600 יחידות צמודות קרקע. 

באותה עת לא היתה לבירת הנגב, באר שבע, תוכנית שתיתן מענה הולם למשפחות שביקשו לשפר איכות חייהן בנגב. לנוכח הפרסום, רבים מתושבי באר שבע והסביבה נרשמו לפרויקט.
בתחילה, נקרא היישוב על ידי המתיישבים "גבעת להב" משום הסמיכות לגבעות להב המוריקות. בוועדת השמות ליד משרד ראש הממשלה קבעו ליישוב את השם "שלהבית", שם שפרנסי הישוב התנגדו לו.
לבסוף, בהסכמה משותפת של כל הנוגעים בדבר, נקבע השם "להבים". מיקומה של להבים, כ-14 ק"מ צפונית מבאר שבע, על ציר הדרכים באר שבע-תל-אביב-ערד למרגלות גבעות להב המוריקות, והוא העניק לה עדיפות על פני יישובים אחרים באזור.
בניית הישוב ותשתיותיו מומנו מכספי הפיתוח של המשתכנים ומוסדותיו הציבוריים מומנו בחלקם על ידי המדינה.
עבודות הפיתוח החלו בשנת 1983 ותחילת בניית יחידות הדיור החלה בשנת 1984, ראשון המתיישבים נכנס לגור בקיץ 1985.
להבים הוכרזה כיישות מוניציפאלית בשנת 1988, כיום הישוב מונה כ-7,800 נפש בכ-1,700 יחידות דיור צמודות קרקע.
צמוד ללהבים הוקמה תחנת רכבת ממוזגת לשירות תושבי היישוב והסביבה, שירות זה, מקרב את המרכז לפריפריה ובכך מיושם החזון כי תחנת רכבת במקום זה חיונית ממומש הלכה למעשה.
כביש 6 (חוצה ישראל) עובר בסמוך ליישוב.
להבים יישוב עם קהילה איכותית, מערכת חינוך ואיכות סביבה ואיכות חיים מן הטובות בארץ.
המועצה המקומית להבים פועלת בהתאם לתקני ISO 9000 ו- 14000 ISO.


יישוב להבים

מועצה ירוקה בנגב

מועצה מקומית להבים רואה בשמירת צביונה כריאה ירוקה ואיכותית בנגב יעד מרכזי ונוהגת בהתאם.
לא בכדי זוכה להבים באופן מסורתי, שנה אחר שנה, בתחרות "קריה יפה בישראל יפה" בגין טיפוח רחובותיה ושטחי הציבור הפתוחים.
ממערב לכביש 40 הקימה המועצה מתקן ייחודי בארץ לטיהור מי השפכים של להבים. באמצעות המתקן מפיקה המועצה מים באיכות וברמה גבוהה להשקיית הגינון הציבורי.
להבים הינה היישוב היחידי בישראל המשקה את כל הגינון הציבורי שבשטחו במים מטוהרים. הפרויקט הוא בעל חשיבות לאומית של שמירה על איכות הסביבה וחסכון במים, במיוחד בנגב.
המועצה המקומית להבים שמה לה כמטרה גם את הגברת מודעות התושבים למחזור למען איכות הסביבה: כפועל יוצא של כך, ממחזרים רבים מן התושבים מוצרי פלסטיק, עיתונים, מיכלי משקה, קרטון וסוללות.
ללהבים פרויקטים משותפים עם קרן קיימת לישראל, כדוגמת "יער מדינות גרמניה" וכן פרויקטים ייחודיים לטיפוח והפרחת השממה בשיתוף תושבי להבים עם ילדיהם.
ממזרח ליישוב מצוי אתר חלמוניות ידוע, המביא לאזור אלפי מטיילים בעונת הפריחה המתחילה מידי נובמבר, בסמוך לאתר זה הוקם ביוזמת המועצה – ובתרומת האגודה למען החייל, מע"צ, קק"ל מכתשים וגורמים נוספים -חניון לשירות המטיילים והחיילים המנווטים באזור. המועצה המקומית להבים מתחזקת את החניון באופן שוטף.

ישות מוניציפאלית

ב-1993 בחרו התושבים לראשונה מועצה ללהבים, נבחרה המועצה הראשונה על ידי התושבים, שמנתה 9 חברים.
המועצה המקומית להבים מכהנת כיישות מוניציפלית משנת 1988 -בתחילת דרכה באמצעות ועד מקומי ובהמשך, כעבור כשנה, באמצעות מועצה ממונה שכללה 2 נציגי משרד הפנים, נציג משרד הבריאות, נציג משרד החינוך ונציג משרד השיכון.
אליהם הצטרפו במהלך הקדנציה ארבעה תושבים נציגי הישוב.

  • מר משה ויינברג ראש המועצה הממונה – 1989-1993
  • מר יעקב עכו ראש המועצה הנבחר הראשון – 1993-1998
  • מר וייצמן אפרים ז"ל – 1998-2000
  • מר אלי לוי – 2000-2018
  • מר יוסי ניסן – 2018-  2024
  • מר אלעד ארזי 2024 - עד היום